Uždaryti
Uždaryti
Uždaryti
Taip
Ne
Uždaryti
Pasitikrink ar įrenginio nustatymuose įjungta buvimo vietos (auto location) funkcija.
Uždaryti
Patvirtinti
Atšaukti
Uždaryti
Įveskite savo el. pašto adresą ir mes atsiųsime Jums naują slaptažodį.
Thank you!
Uždaryti
Kartu keliauti smagiau? Tuomet suburk komandą ir padovanokite savo kelionę Lietuvai!

LT100 primena – komandoje negali būti daugiau nei 30 žaidėjų, tad pakvietimų skaičius ribotas.

Gero kelio!
Thank you!
Meniu

BRAŠKĖS

Vasarą Lietuvos miestai ir miesteliai pakvimpa braškėmis
Slinkite žemyn

Braškės – uogos, nusipelniusios išskirtinio dėmesio. Uogos, kurių sezono taip laukia lietuviai. 

Braškių kilogramo kaina tampa dienraščių ir portalų straipsnių tema, kulinariniuose tinklaraščiuose ar žurnaluose sumirga patiekalų su braškėmis receptai, o augintojai šiomis uogomis prekiauja ne tik turgavietėse ar prekybos centruose, bet ir pakelėse, automobilių stovėjimo aikštelėse ar tiesiog ant šaligatvių. 

Dėmesį gardžiai kvepiančioms ir saldžioms uogoms galima suprasti – sezonas toks trumpas, kad tik spėk nepražiopsoti!

Lietuviai braškėmis mėgaujasi, kaip tik išmano: valgo šviežias, gardina cukrumi bei pienu, verda uogienes, kepa braškių tortus, pyragus, merkia į karštą šokoladą ar tiesiog šaldo, kad žiemą galėtų prisiminti šiltąjį sezoną.

Lietuvių mėgstamos braškės kadaise atkeliavo iš Prancūzijos sodininkų daržo. 

Sezonas dažniausiai prasideda birželio mėnesį ir trunka tik keletą savaičių, geriausiu atveju – mėnesį. Uogos ne tik skanios, bet ir labai naudingos. Braškėse gausu cinko, vitamino C, folio rūgšties ir kitokių organizmui vertingų medžiagų.


LT100 tašką pelnysite, įvykdę vieną iš šių užduočių:

- įamžinkite braškių sezoną įvairiomis formomis;

- įamžinkite patiekalo su braškėmis gamybos procesą;

- užfiksuokite žaidėjo darželyje ar sode augančias braškes.

Akimirką fiksuokite ir kelkite į žaidėjo profilį!